Nissemon Gård

Katharina Andersson

Nyheter.

 

 

Dressyrringens final MSV B 2016

2016-11-22

Jag har kvalificerat mig till Dressyrringens final i MSV, endast 10st blir inbjudan och jag kom in som 4:e bästa ekipage. Superkul!! Trodde inte det skulle räcka till finalplats då jag inte gjort många starter med Brescia i MSV B under året men dom vi har gjort har nästan alltid gett oss poäng som även räckte till finalplats!!

Finalen går i MSV B:5 ett svårt program som vi inte har startat tidigare och ej heller är klara för riktigt än! Men jag anmälda mig i samråd med min tränare Gunilla Byström samt fick god hjälp med ett bra upplägg för att försöka vara mogna inför uppgiften.

Trött BresciaFörra starten gjorde vi i Skåne närmare bestämt Flyinge & en månad senare bar det åter igen till skåneland och Helsingborg där finalen var. Vi anlände fredag kväll, resan ner gick bra, hon börjar bli rutinerad att resa långt. Väl framme skulle Brescia stå i en mobilbox för första gången, inte lätt då det både blåste & regnade så första dygnet var hon livrädd och super spänd. Kände inte igen min stackars häst men nu har hon lärt sig det och var så duktig i slutet av helgen.

Alla finalister fick möjlighet att starta MSV B:5 på fredag men jag avstod från det då jag inte hade möjlighet att resa ner tidigare samt att jag tycker det blir för lång helg för oss. Utan på lördag kväll debuterade jag istället en nationell MSV B (FEIs lagtävlansprogram för juniorer) även detta är ett mycket svårare program än vad hon har gått tidigare. Hon var riktigt duktig förutom att vi missade i ett byte men samlade ihop totalt 64,414% och alla 3 domarna hade mig lika vilket alltid känns bra. Första utanför placering med 0,541%.... bytesmissen sved lite efteråt, men hon gick över förväntan så jag är riktigt nöjd!

Brescia MSV B final-16Söndag var det dags för finalen! Brescia var riktigt duktig men tröttheten börja komma krypande i kroppen då första dygnet varit jobbigt för henne. Vi hade en hel del små missar som tyvärr kostar alldeles för mycket i dessa sammanhang med jag är så nöjd då MSV B:5 verkligen är ett super roligt men svårt program. Vi samlade ihop 64,490% och placerade oss 9:a, en domare hade oss över 66% men utan missarna hade jag varit med i toppen, så vi tränar vidare. Med oss hem fick vi lite premier, hederspriser, rosett & en super fin jacka från Dressyrringen. Detta är en fantastisk tävling som jag kommer att försöka kvala till igen längre fram med någon annan häst, vi få se vilken unghäst som först är där.

Är så nöjd med Brescia NM som utvecklas enormt under detta år!! 

Vi är nu även färdigkvalade till MSVA med denna helgs tävling (enligt dom nya reglerna 2017). Så det känns så bra att vi nu i lugn och ro kan träna och förbereda oss inför nästa års utmaningar. Närmast väntar ni lite vila för mig och hästarna.

Tusen tack Dressyrringen samt Helsingborgs Fältrittklubb till en fantastisk tävling, vi kommer tillbaka!! 

Brescia NM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kim Lundin tog några fina bilder under helgen som jag ska köpa till julklapp till mig själv:) Kommer strax....

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)