Nissemon Gård

Katharina Andersson

Information om mig.

Jag & Brescia NM på kvalitestävlan den 9/8-14 där hon erhöll Diplom i dressyr!!

Profilbild KatharinaJag heter Katharina Haars (fd. Andersson) och är uppvuxen i Äppelbo. Mitt stora intresse har alltid varit hästar. Jag började rida som 4-åring vid Äppelbo Ridklubb då mina föräldrar tröttnade på allt mitt tjat. Hos Vansbro Ryttarsällskap har jag fått hela min grund utbildning med ledning av Marianne "Nan" Westberg (GP ryttare & B-tränare). Här började även min tävlings karriär på ridskolans olika ponnyer.

Dar det hoppning som var mest intressant till att börja med. 1996 vann jag uttagningen av Junior Cup i Dalarna och fick åka till Strömsholm & Pingsttävlingarna tillsammans med Hagens O´mara. Här insåg jag att det var hästar & tävling jag ville hålla på med!

 

Travolta (c-ponny)Vid 15-års ålder köpte jag min första egna häst samt bestämde mig för att satsa på dressyren. Med ridskole ponnyerna Travolta (c-ponny) & Rovalds Zimbus (D-ponny) har jag haft de största framgångarna på ponny och tävlat t.o.m. elitnivå i sverige. Jag ingick bla. i Vansbro RS elitlag tre år i rad sen satt ålder stopp för ponnyåren. 

Min första egna tävlingshsäst var Oliver Twist (f-96 e. Midt-West Ibi Light - Gaspari). Den hästen köpte jag som 4-åring och utbildade själv t.o.m. Int I. Min första häst som jag kvalade till nationell tävling endast 8 år gammal. Han såldes sen vidare som läromästare. Störst framgångar i dressyr har jag haft på Dinero (f-96 e. Master - Partisan) hittills. Utbildad t.o.m. Svår dressyr men tyvärr satte en skada stopp för fortsatt kariär.  

Tränare genom alla mina år är Marianne Westberg och Dan Aspgren. Jag är evigt tacksam till att de har fostrat mig i denna svåra konst samt stått ut med mig i alla år (även som tonåring). Sen 2009  åker jag till Enköping & Gunilla Byström för att få tränar hjälp. 

Mitt mål är nu inställt på att få rida Grand Prix. Det finns många fina unghästar i stallet så vi får se vad framtiden visar.