Nissemon Gård

Katharina Andersson

Nyheter.

 

 

HURK-Dressyr!

2014-07-20

Nu har Walencia NM (f-08 e. Wilton – Rubinrot) säsongs debuterat. Efter en lång period med hudproblem orsakat av allergi är hon nu äntligen utan medicin, karensfri och i full träning igen och redo för tävlingsbanan!!

Vi började med ett tre dagars meeting vid Hagfors Uddeholms Ridklubbs underbara sommar meeting. Första dagen blev det debut i MSVB:2 där hon skötte sig bra dock väldigt spänd, bytena satt och vi fick 62,5% och slutade precis utanför placering. Jag är väldig nöjd med henne då hon inte varit ute på tävling sen i november och är väldigt tittig och svår i tävlingssammanhang. Första starten för  året, debut i MSV B och godkänt resultat med rena byten, känns bra!!Hon är endas sex år och det är tufft att matcha dessa hästen med byten och allt och man får inte glömma att vinter/vår säsongens träningen varit starkt begränsad pga. hennes hudproblem.

Dag två var det dags för FEI´s finalprogram för 6-åriga hästar, där hon fortfarande var spänd men skötte sig ganska bra dock skygga hon och missa bytena, gångarterna påverkas väldigt negativt då hon fortfarande inte kan slappna av och bjuda jämt men vi lyckades få ihop 67,8% ändå.

Dag 3 startade jag även 6års programmet och nu började hon slappna av och blev mer ridbar samt att jag hade ett bättre upplägg på framridningen. Alla fyra byten var riktigt fina dock fanns inte riktigt orken till bärighet och ökningarna blev lite matta, resultatet blev 67% (olika domar team dessa dagar). Men jag tycker sista dagen var vår bästa prestation. Det känns som vi kan bättre än så här men nu måste vi få träna ostört, bygga styrka samt få tävlingsrutin.

Walencia & Mattias 140718

 

 

 

 

 

 

 

Tusen tack Mattias som var suverän hästskötare hela helgen!!

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)