Nissemon Gård

Katharina Andersson

Nyheter.

 

 

HURK-dressyren 2016!

2016-07-24

Än en gång en fantastisk varm och bra tävlingshelg vid Hagfors Uddeholms Ridklubb. Här trivs vi och hoppas att komma tillbaka nästa år igen:).

Till denna tävling hade jag satt upp två prestations mål baserat på % för båda hästarna, vilket jag vanligtvis aldrig gör utan brukar istället ha små delmål i framridning/program osv. Men jag lyckades nå båda målen vilket kändes väldigt bra även om jag visste att det var tuffa mål för oss just då.

Brescia var först ut i en MSV B:2 på övre banan, bitvis nöjd men många små missar som kostar mycket samt att hon skrittade inte ett steg i mellan/ökade skritten. Hon blir svår när hon tänder till samtidigt som hon är väldigt ambitiös. Bara att träna vidare så jag får fler verktyg och kan vara med henne hela tiden!!  Trotts detta lyckades vi få ihop 65,11% och var första utanför placering.

Walencia som inte har tävlat på ett tag & precis kommit i riktig träning igen gick en MSVA:1. Hade inga större förhoppningar då varken serier eller piruetter är tränade på nio veckor men jag ville försöka få kvalet till nationell MSVA/Intermedier I då det inte finns så många MSV A med tre domare runt oss. Styrde igenom program och hade lite små missar i dom enklare delarna av programmet men är väldigt nöjd och samlade ihop 62,86% och nu är vi kvalade, skönt. Efteråt ser jag att vi var första utanför placering, endast 1,5 poäng efter….. Tävlingsmänniskan ångrar verkligen det fina bytet i ökade galoppen som inte skulle vara just där (en 4a av 3 domare, många poäng försvann….)!!

Summa blev en bra dag, första utanför med båda hästarna & ett mål uppfyllt! Efter ritterna blev det bad i stjärnforsen vilket var helt fantastiskt.

Brescia 2016-07-23Lördagsmorgon var det dags för Brescia att starta FEI´s Finalprogram för 6-åriga hästar. Framridningen bestod av mycket skritt då jag hade gårdagen i huvudet, det är en allmän bedömning så alla gångarter måste fungera om man ska kvala. Skritten har varit ett problem i mina tidigare försök då hon gärna spänner sig och taktar. Men idag gick det, hon var riktigt duktig!! Kanske inte riktig i den fina balansen som vi kan i galoppen men byterna satt och vi skrittade. Vi vann klassen på 72,0% kvalde till Breeders Trophy i Flyinge med 2% marginal. En helt underbar känsla & i oktober åker mor & dotter till Flyinge för att deltaga i Breeders Trophy.

Båda målen var nu uppnådda och det blev lite svårt att ladda om. Walencia skulle gå en MSVA vid lunch, det var över 30 grader i solen och vindstilla. Vi styrde igenom programmet, är nöjd med henne även denna dag men yttre faktorer påverkade henne så det blev lite mera spänningar och små missar. Troligen var mitt fokus lite fel, hon lite trött i kroppen och har tävlat för lite denna säsong för att klara av hundar, barnvagnar, publik, partytält, hästar, vattenpölar mm. Trotts det fick vi totalt 62,60% och hamnade i mitten i resultatlistan. Lite tävlingsrutin på detta så blir det riktigt bra, svårigheterna är inte svårt utan vi får jobba med avspändhet så vi kan prestera bättre på tävling.

Efter detta strök jag båda hästarna från söndagens klasser och åkte hem på kvällen nöjda & glada, målen uppnådda och vi kan träna i lugn och ro. Det har varit otroligt varmt hela meetinget men hästarna verkar inte ha påverkas något av det & jag har badat flera gånger ute vilket inte hör till vanligheten.

Tusen tack Mattias för super hjälp hela meetinget!!

Nu går vi in i en intensiv träningsperiod för Gunilla Byström och planerar att starta i september först igen. Fiorentina ska även sättas igång efter sitt bete för att matchas mot oktobers final.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)